Hlavní obsah

Chlapci s hlavou mimozemšťana pomohl v boji o život záhadný dárce

Novinky, Dagmar Plecháčová
Magnitogorsk

Tříletý Žeňa Sevosťjanov z ruského Magnitogorsku ještě před rokem vypadal jako každé jiné dítě. Během posledních pár měsíců se však u něj začala projevovat nemoc zvaná hydrocefalus způsobující u dětí zvětšování lebky. Nešťastní rodiče nemají peníze na nákladnou operaci jejich syna, proto se rozhodli požádat veřejnost o pomoc na internetu. Spásný okamžik přišel ve chvíli, kdy neznámý muž daroval rodině obálku s penězi, informoval portál LifeNews.ru.

Článek

Hydrocefalus se projevuje zvýšeným množstvím mozkomíšního moku v nervovém systému. Onemocnění způsobilo, že malému chlapci roste hlava každým dnem.

Jeho rodiče s ním už téměř nevycházejí z domova, protože ostatní děti se Žeňovi smějí a nazývají ho mimozemšťanem. Hlava chlapce je však už nyní dvakrát větší než u dospělého člověka, přesahuje metr po obvodu.

Žeňa se narodil předčasně a jeho porod byl komplikovaný, přesto se ho lékařům podařilo zachránit, ale nemoc u něj zpočátku nezjistili. Nyní se dítě už nemůže ani samo posadit, protože krk by jeho vlastní hlavu neunesl.

Fotografie na internetu pomohly k nalezení dárce peněz

Chlapcovou jedinou nadějí je operace, na kterou však jeho nemajetní rodiče nemají finanční prostředky. Rozhodli se proto zveřejnit fotografie svého syna na internetu a tímto způsobem požádat o pomoc.

Jednoho dne dorazil k domovu Sevosťjanovových neznámý muž. Jediné, co chtěl, bylo spatřit malého Žeňu a přesvědčit se, že nejde o podvod. Když ho uviděl, beze slova položil obálku na stůl a odešel. Rodina v ní našla 115 tisíc rublů (necelých 80 tisíc korun), což je téměř celá částka, která je potřeba na operaci.

Dítě nyní podstupuje řadu vyšetření, která podle svých rodičů zvládá statečně. Ti nepřestávají doufat, že bude jejich syn jednou v pořádku, uzdraví se a bude moci i dostudovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám