Hlavní obsah

Angličané chtějí prorazit se zmrzlinou s příchutí smažené tresky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Anglická firma Frederick's Dairies uvádí na trh zmrzlinu napodobující smažené kousky ryby s hranolky. Přidruží se ke zmrzlině s příchutí růžičkové kapusty a dalším kuriózním výtvorům.

Článek

Nový výrobek lincolnshirské firmy je spíš zmrzlinový pohár: zmrzlinu s příchutí tresky obalenou ve vanilkově-pepřovém těstíčku doplňují hranolky z bramborového sorbetu. Místo čokolády a šlehačky se ale tato pochoutka servíruje se solí a octem.

Rybí zmrzlina následuje ve šlépějích zmrzliny "párek s bramborovou kaší", která dlouho bojovala o titul nejpodivnějšího cukrářského výrobku se zmrzlinou s příchutí kapusty. Tu vyvinul kuchař Stuart Ferguson a zařadil ji na vánoční menu.

Zmražené tekutým dusíkem

Velmi zvláštní je ale i výtvor Hestona Blumenthala, majitele restaurace Fat Duck ve městě Bray. Na slaninu s krémem, zmraženou v tekutém dusíku, sem chodí odvážlivci z daleka.

Neměli bychom ale zapomenout na mimoevropské kuchařské umění. V Japonsku se podle informací listu Metro dá koupit zmrzlina "Bashashi". To sice nezasvěcenému uchu zní spíš exoticky než hrozivě, ale tato "sladkost" obsahuje kusy syrového koňského masa.

Reklama

Výběr článků

Načítám