Hlavní obsah

Kocour tušil nejhorší. Kastraci u veterináře se vyhnul zběsilým úprkem

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wokingham

Není asi třeba diskutovat o tom, že mají zvířata velmi vytříbené smysly. A kočky zejména. Dvouletý kocour Lexi zjevně u veterináře cítil, že tentokrát něco není v pořádku, a ačkoliv je jinak krotký a dobře vychovaný, tak utekl oknem a zmizel neznámo kam. Za několik hodin ho přitom měl čekat nepříjemný zákrok - kastrace.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Kocour zřejmě tušil, co ho čeká a včas utekl. Ilustrační foto

Článek

Majitelka kocoura Maria Brownová se dozvěděla o zmizení svého miláčka až když si ho šla k veterináři vyzvednout a místo něj dostala malého králíčka. Tím začala jen rozplétat pavučinu problémů a nesrovnalostí, kterých bylo v tamější veterinární klinice evidentně více než dost.

Brownová přivedla k veterináři vyjma kocoura Lexiho i jeho sestru Angel. Ta neutekla a zákrok podstoupila. Jenže Lexi z kliniky ve Woosehill nedaleko Wokinghamu utekl a od té doby nebyl spatřen. Když si majitelka přišla obě kočky vyzvednout, byla jí vydána kočka Angel a malý králíček. Když upozornila na chybu, dozvěděla se, že Lexi utekl.

Vedoucí veterinářské kliniky ženě oznámil, že jí byl králík vydán omylem, protože personál věděl, že přinesla dvě zvířata a králíček byl na operaci hned po kočce Angel. Útěku kocoura je mu prý velmi líto, kam však kocour zmizel, to personál netuší. Zaměstnanci vědí jen to, že utekl otevřeným oknem.

Doufá, že se vrátí domů

"Maria je opravdu hodně naštvaná. Vzala k veterináři dvě kočky na kastraci a když si je šla vyzvednout, dozvěděla se, že kocour zmizel a operována byla pouze kočka Angel," uvedla kamarádka ženy Julia Bobbová.

"Asi cítil, že se chystá něco nepříjemného, a tak využil nabídnuté únikové cesty. Určitě se snažil najít domov, ale z veterinární kliniky to je k nám domů bohužel pořádný kus," uzavřela sklesle majitelka kocoura, který věří, že se brzy ohlásí jeho nálezce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám