Hlavní obsah

Lotyšské blondýny o víkendu zaháněly ekonomickou krizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Riga

Lotyšsko má z EU největší míru nezaměstnanosti a ekonomika se v této zemi jen loni snížila o 18 procent. Ovšem chmury z tváře se alespoň obyvatelům Rigy snažily o víkendu odstranit stovky krásných blondýn v růžovém. Již podruhé se sešly, aby se zúčastnily festivalu blondýn, který má pozvednout náladu malé pobaltské země.

Článek

Dvoudenní oslava plavé hřívy nabídla řadu koncertů, večírků i soutěž o nejlepší dvojnici Marilyn Monroe.

Proti recesi v růžovém kostýmku a na vysokých podpatcích bojovaly stovky žen v Rize poslední květnový víkend. Sešly se již při druhém ročníku akce, kterou obyvatelé Lotyšska přijali stejně jako loni s nadšením.

Festival je rok od roku větší

Zatímco minulý rok to byl jen menší jednodenní happening, letos už se Blond Parade, jak mu přezdívají, stal dvoudenním festivalem.

„Byla jsem tak unavená, víte, každý den jsem zapnula počítač a četla zprávy a všude se psalo jen o problémech. Tak jsme se rozhodli, že uspořádáme něco pěkného. A sama sebe jsem se zeptala: Co můžu pro svou zemi udělat? A udělala jsem tohle. Jsme velmi pyšné na to, že jsme blondýny,“ uvedla pro BBC Marika Gederteová, prezidentka Lotyšské asociace blondýn.

Příští rok při třetím ročníku chtějí lotyšské blondýny předvést pestrý karneval, který se bude aspoň trochu podobat tomu v Riu. Akorát ulicemi Rigy nebudou proudit barevně oděné tančící brunety, nýbrž výhradně blondýny.

Reklama

Výběr článků

Načítám