Hlavní obsah

Gorilí mládě v pražské zoo dostalo jméno Kiburi, pokřtil ho Karel Gott

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Karel Gott se stal kmotrem gorilího mláděte v pražské zoo. V neděli pokřtil měsíčního samečka, který dostal jméno Kiburi. V překladu ze svahilštiny to znamená hrdý.

Článek

Pražská zoo měla co slavit. Samec Tatu oslavil třetí narozeniny a měsíční gorilí mládě mělo křtiny a konečně dostalo jméno. Ze tří tisíc jmen vybrala pražská zoo jméno Kiburi. Gorilí sameček měl i pořádného kmotra.

V neděli ho pokřtil Karel Gott a sám vyřkl jméno Kiburi, které v překladu znamená hrdý. "Mezi návrhy bylo i jméno GoJa," smál se ředitel pražské zoo Miroslav Bobek a narážel na agenturu Karla Gotta a Františka Janečka.

"Moje kmotrovství spočívá spíše v myšlence trošku přispět ještě k větší popularizaci gorilí rodinky, která už teď má obrovskou oblibu. Je potřeba stále o gorilách mluvit. I když jsou zákonem chráněné, pořád se pytlačí ve velkém a na gorilách si stále bohužel lidé i pochutnávají. Tuším, že dokonce přes čtyři tisíce těchto nádherných tvorů zabil vir ebola," řekl Novinkám Gott.

Karel Gott dorazil do zoo s manželkou Ivanou i dcerami Charlotte Ellou a Nelly Sofií, která oslavila v sobotu druhé narozeniny. "Holčičky se moc těšily. Už vybírání co na sebe, bylo velmi složité. Když už to konečně měly, začalo pršet. Takže všechno zpátky a předváděly nové modely," smál se Karel.

Dvouletou Nelly oslava narozenin teprve čeká. "Chtěli jsme slavit dnes, ale nakonec to bude začátkem příštího týdne," prozradila Ivana Gottová. Manželka zpěváka překvapila tím, že Nelly mluví stejně dobře česky a anglicky.

"Charlotka chodí do anglické školky a Nelinka to od ní doma odposlouchává. Opravdu všechna slova, která zná v češtině, umí i v angličtině," dodala pro Novinky Gottová.

A co by Karel Gott popřál mláděti Kiburi? "Aby ho nezlobili sourozenci Moja a Tatu a aby z něj vyrostl takový krasavec, jako je jeho stříbrohřbetý táta Richard," dodal Gott.

Gorily dostaly v neděli mnoho dárků - prolézačku, lanový žebřík, houpačku, ozdobně vyřezávané melouny a řadu dalších sladkostí. Na těch si nejvíce pochutnal samec Richard.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželku Karla Gotta počůral netopýr

Karel Gott (70) s manželkou Ivanou budou na víkendovou návštěvu zoo dlouho vzpomínat. Během křtu želv obrovských Ivanu počůral kaloň, savec podobný netopýrovi....

Výběr článků

Načítám