Hlavní obsah

Muž je obviněn ze sexuálního harašení, ukázal kolegyni článek o páření netopýrů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Cork

Vysokoškolský profesor z univerzity College Cork v Irsku Dylan Evans čelí obvinění ze sexuálního harašení. Své kolegyni Rossaně Salerno Kennedyové ukázal stejně jako několika dalším profesorům vědecký článek o páření kaloňů, savců příbuzným netopýrům. Profesorka však zřejmě pojala podezření, že profesor na ni tímto chováním učinil sexuální nátlak.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli článku o pářících se netopýrech je profesor obviněný ze sexuálního harašení. Ilustrační foto

Článek

Kennedyová si stěžovala na jeho nevhodné chování, když se v článku dočetla o některých dosud neznámých praktikách, které vedou u kaloňů k prodloužení pohlavního styku.

Irská učitelka se hájí, že to nebylo poprvé, co její kolega zavedl řeč na sexuální téma. Zároveň se prý netají svým obdivem k známému italskému svůdci Casanovovi.

Evans na univerzitě přednáší psychologii a sociologii.

Profesorka se nezdála být pohoršená

Článek v tentýž den však shlédlo několik členů učitelského sboru a nikdo ho podle slov Evanse nepovažoval za urážlivý. Zpočátku zápornou reakci nepoznal ani u Kennedyové.

„Začetl jsem se do článku a zrovna jsem míjel kabinet Kennedyové. Podle mě se jednalo o zajímavý text, tak jsem zaklepal na dveře a vešel dovnitř, jak už jsem to udělal mnohokrát. Stejně tak i ona už několikrát navštívila mě,“ řekl obviněný učitel.

Po dvou týdnech obdržel stížnost

„Uvítala mě ve svém kabinetu. Posadil jsem se a ukázal jí článek. Nespatřil jsem sebemenší náznak pohoršení. To mi došlo až po dvou týdnech, kdy jsem obdržel oficiální dopis s její stížností z oddělení lidských zdrojů,“ pokračoval Evans.

Po prošetření události speciálního týmu bylo obviněnému profesorovi nařízeno podstoupit dvouleté poradenství a absolvování speciálního kurzu. Během této doby bude také sledováno jeho chování.

Reklama

Výběr článků

Načítám