Hlavní obsah

Muž skládal sedm let obří puzzle, pak zjistil, že mu jeden dílek chybí

Novinky, Jakub Kynčl
Shepton Mallet

Šestaosmdesátiletý britský penzista Jack Harris trávil posledních sedm a půl roku většinu večerů u velkého puzzle, jenž čítalo 5000 kousků. To dostal v roce 2002 k Vánocům a tehdy ještě netušil, že u něj stráví celou věčnost. Když však před několika dny umístil poslední dílek a poodstoupil dále, aby si prohlédl své veledílo, zhrozeně spatřil, že je uprostřed obrazu díra.

Foto: Profimedia.cz

Chybějící dílek puzzle znehodnotil celou dlouholetou práci. Ilustrační foto

Článek

Důchodce z britské vesnice Shepton Mallet v hrabství Somerset nechtěl věřit svým očím, když po kompletaci puzzle chyběl jeden dílek, což zcela zhatilo celé jeho sedmileté snažení. Penzista prohledal celý svůj byt, aby zjistil, zda se poslední kousek někam nezatoulal, ale ani po úporném hledaní ho nenašel.

Harrisova rodina už dokonce požádala výrobce puzzle Falcon Games, zda by jim nemohl zmíněný dílek nějakým způsobem poskytnout. Odpověď byla však negativní - jejich příbuznému totiž trvalo složení skládanky tak dlouho, že ho firma mezitím již přestala vyrábět.

Olejomalba od Jamese Tissota

Puzzle mu roku 2002 dala jeho snacha Eve Harrisová, která mu dávala podobné skládanky takřka každé Vánoce. Jenže toto poslední puzzle se ukázalo být jako extra složité a dřívějšího úspěšného obchodníka zabavilo na dlouhé roky.

Jack Harris začal se skládáním jedenapůlmetrového puzzle, které zobrazuje olejomalbu z 19. století od Jamese Tissota -  Návrat marnotratného syna, jako obvykle. Rozesel všechny díly po svém jídelním stole a sebevědomě si myslel, že bude mít do léta hotovo jako vždy. Jenže část dílků mamutího puzzle byla po stole rozesetá ještě po sedmi letech.

"Tohle puzzle jsme mu dali spíš jako vtípek. Vždy totiž říkal, že je má hotové příliš rychle a že to je pro něj jako nic. Ale tohle byla síla. Když jsme u něj byli na návštěvě, tak jsme mu s tím vždy pomáhali. Zdálo se však, že je to práce na celou věčnost. Bylo úžasné vidět, jak to dokončuje, ale když jsme spatřili, že uprostřed chybí jeden dílek, nechtěli jsme tomu věřit," uvedla snacha šikovného penzisty.

Mohli ho spořádat psi

"Byl neuvěřitelně zklamaný, když spatřil, že puzzle není kompletní. Je to smutné, protože asi opravdu nikdy nebude dokončené. Bojíme se, že se ten dílek nějak omylem vyhodil. Je také možné, že ho snědl jeden z jeho psů," dodala smutně snacha.

Reklama

Výběr článků

Načítám