Hlavní obsah

Švýcarské řidiče zpomaluje herec převlečený za anděla strážného

Fribourg

Nemálo řidičů ze švýcarského kantonu Fribourg vyděsil pohled na bílého anděla stojícího u silnice a hrozícího prstem. Stejnou "vidinu" mělo hned několik za sebou jedoucích automobilistů, neboť u vozovky v tu chvíli stál skutečně anděl. Lépe řečeno do bílého andělského obleku s velkými křídly oděný herec, kterého si dopravní policie najala, aby zpomaloval neukázněné řidiče.

Článek

Strážného anděla silnic budou pravidelně vídat motoristé na mnoha místech Fribourgu v rámci kampaně „Bezpečná jízda“, kterou se dopravní policisté snaží omezit míru rychlostních přestupků v kantonu.

Stejný herec ve stejném kostýmu vystupuje v televizním spotu, v němž do něj mladá řidička napálí ve chvíli, kdy nezodpovědně a rychle vyjíždí ze své garáže.

„Ideou kampaně je, že jsme chtěli řidičům poskytnout konkrétní ochranu, mají tak u cesty skutečného anděla, který je upozorňuje, že mají být zodpovědní. Fyzická přítomnost, jako je tato, naše poselství ještě více zviditelňuje, i když je to metoda velmi neobvyklá,“ tvrdí mluvčí fribourgské policie Benoît Dumas.

Reklama

Výběr článků

Načítám