Hlavní obsah

Bulharka byla na adopci příliš stará, v 62 letech nakonec porodila dvojčata

– Sofie
Novinky, Dagmar Plecháčová

Psychiatrička Krasimira Dimitrovová z Bulharska se stala jednou z nejstarších matek na světě. Ve věku 62 let porodila zdravá dvojčata Merry a Jacqueline. Dívky přivedla na svět díky umělému oplodnění. Rozhodla se pro něj na základě zamítnutí její žádosti o adopci. Důvod zněl jasně - jste na adopci příliš stará. Touha po dítěti byla však u Dimitrovové silnější.

Foto: Profimedia.cz

Bulharka ve věku 62 let porodila dvojčata. Ilustrační foto

Článek

Dvojčata se narodila předčasně ve středu 5. května. Podle zpráv lékařů jsou obě dívky sice drobné, ale v pořádku.

„Chtěla jsem rodinu, ale byla jsem zklamaná reakcí ze strany pracovníků, kteří vyřizovali adopce. Uvědomila jsem si, že jediná šance bude porodit vlastní dítě,“ uvedla dvaašedesátiletá matka.

Lékaři jedno embrio odstranili

Bulharka byla původně oplodněná třemi embryi, ale lékaři se nakonec rozhodli jedno odstranit. Přesto je velice výjimečné, aby žena po dosažení šedesáti let úspěšně donosila dvojčata.

„Věk pro mě není překážkou. Opravdu jsem si přála mít děti. Nechci se teď přiliš dívat do budoucnosti. Doufám, že má dvojčata budou v pořádku,“ dodala Dimitrovová.

V červenci 2008 se podařilo přivést na svět dvojčata údajně 70leté ženě z Indie. Omkari Panwarová je po umělém oplodnění porodila v severní Indii ve státě Uttar Pradéš. Indka neměla rodný list. Pouze uvedla, že v jejích devíti letech odešli z Indie Britové. Tehdy se psal rok 1947. Její věk však není právně doložený.

Reklama

Výběr článků

Načítám