Hlavní obsah

Britku přestalo bavit sekání trávy, tak zaměstnala klokany

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Mary Daviesová žije v samém srdci britského venkova v hrabství West Sussex. Sekání trávníku, které je v Anglii takřka věcí prestiže, ji však velmi unavovalo, a tak přišla se vskutku originálním řešením. Začala chovat klokany, kteří trávník spásají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Britka používá místo sekačky na trávu klokanyVideo: Reuters

 
Článek

Padesátiletá Mary Daviesová chová a prodává hopsající mazlíčky zájemcům z celé Velké Británie a tvrdí, že o zákazníky nemá nouzi. Dokonce už musela vytvořit i pořadník, aby mohla evidovat zájemce, kterým nestíhá vyjít vstříc.

"Někteří je chtějí jako atrakci, jiní je chtějí pro stejnou výhodu, kvůli které je chovám a mám ráda já - údržbě trávníku. Potřebujete mít ale pozemek aspoň o velikosti půl akru, mají pořádnou spotřebu. A samozřejmě vysoký plot," uvedla s úsměvem podnikavá Angličanka.

Chovem klokanů si navíc žena i poměrně slušně přivydělává. Samičky stojí v přepočtu až 30 tisíc korun a musí se navíc kupovat pouze v páru i se samečky. Klokani sice stojí více i než ty nejdražší sekačky, z finančního a praktického hlediska se však mnohým vyplatí. Klokani si totiž najdou přerostlou trávu a spořádají ji sami bez nutnosti lidské práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám