Hlavní obsah

Syn se shledal po 37 letech se svým otcem díky Facebooku

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evington

Po dlouhém odloučení se svým otcem byl Andrew Spiers-Corbett pomalu smířený, že se s ním již nikdy nesetká. Netušil, že mu k jeho nalezení bude stačit jediné kliknutí myši u počítače. Sociální síť Facebook se tak postarala o shledání otce se synem po neuvěřitelných 37 letech.

Foto: Profimedia.cz

Facebook se postaral o další nečekané shledání.

Článek

Rodiče Andyho se rozvedli, když byly jejich synovi pouhé dva roky. Krátce poté na sebe syn s otcem Grahamem Corbettem ztratili kontakt.

Přestože oba dva strávili hodiny vzájemným hledáním a nikdy od sebe nežili více než půl hodiny cesty autem, nenašli se.

Graham Corbett má na Facebooku několik jmenovců

Jednoho dne devětatřicetiletého Andyho napadlo, že zadá jméno svého otce do vyhledávače přátel na Facebooku. Otevřel se před ním dlouhý seznam Grahamů Corbettů.

Do oka mu však padla pouze jediná fotografie muže, kterému se rozhodl okamžitě napsat vzkaz. Andy nervózně čekal na odpověď. Po několika dnech otevřel zprávu, v níž stálo: „Ahoj synu!“.

„Bylo tam asi patnáct Grahamů Corbettů, ale když jsem uviděl obrázek svého táty, začalo mi bušit srdce. Věděl jsem, že je to on. Bylo to jako kdybych se díval na sebe v budoucnu,“ řekl Andrew z anglického Barlestonu v hrabství Leicestershire.

Dvojice se po šťastném internetovém shledání brzy setkala i osobně doma u Grahama v Evingtonu nacházejícím se také v Leicestershire. Andy se tak dozvěděl, že má tři nevlastní sourozence, dva bratry a jednu sestru. Poznal také své neteře a synovce. Graham Corbett naopak po synově návštěvě zjistil, že je dědečkem jedenáctiletého vnuka.

Andrew měl strach z otcovy reakce

Andy se však zpočátku obával, že jeho otec bude mít novou rodinu a o setkání s ním nebude jevit žádný zájem. Naštěstí se mýlil. Dvojice se nyní snaží vynahradit si všechen ztracený čas.

„Velkou část života jsme strávili odděleně, ale teď je to skvělé. Je to tak nádherný pocit. Internet je opravdu úžasný vynález,“ dodal Angličan po znovu objevení svého otce.

Reklama

Výběr článků

Načítám