Hlavní obsah

Farář zachránil psa dýcháním z úst do tlamy

Novinky, Dagmar Plecháčová
Mobberley

Farář Ian Blay nacvičoval se snoubenci průběh svatebního obřadu a právě ve chvíli, kdy se měli políbit, vrazila do kostela farářova manželka. Přiběhla uličkou pro novomanžele a v náručí držela jejich polomrtvého psa, který se začal dusit po kousku snědeného sýra. Blay duchapřítomně přiskočil, vyndal psovi z tlamy zbytek sýra a začal s oživováním pomocí umělého dýchání.

Foto: Profimedia.cz

Manželé už svou fenku Izzy krmit sýrem nebudou. Ilustrační foto

Článek

Farářova manželka Suzanne doma uklízela nákup a fenka Izzy mezitím čmuchala okolo. Blayová jí proto hodila kousek oblíbeného sýra čedar. Jenže psovi sousto zaskočilo a začal se dusit.

„Izzy vydávala děsivé zvuky a po chvilce se svalila bezvládně na podlahu. Začala jsem panikařit. Chtěla jsem běžet za manželem na vedlejší farmu, ale uvědomila jsem si, že je v kostele. Byla jsem zoufalá,“ řekla majitelka dusící se fenky.

Třiačtyřicetiletá Blayová nakonec s pláčem běžela do kostela St. Wilfred’s poblíž hrabství Chestire na severozápadě Anglie.

Pomohl i otec snoubenky

Do dveří vrazila právě ve chvíli, kdy probíhala zkouška svatebního obřadu a snoubenci se měli políbit. Její manžel však jejich fenku pohotově zachránil i s pomocí otce snoubenky, který fence masíroval hruď během Blayovy resuscitace.

„Ianův zákrok byl neuvěřitelný a zachránil Izzy život. Paradoxně se konal právě ve chvíli, kdy měl ženich políbit nevěstu. Potom, co se Izzy oklepala a čile odběhla ven, se nám velice ulevilo. Když na to teď zpětně vzpomínáme, je to vlastně docela komické. Ale to, že mohla umřít po snědení kousku sýra, je hrozné,“ komentovala celou situaci manželka faráře.

Pár čeká svatba příští týden

Snoubence Tobyho Wilbrahama a Caroline McGounovou čeká skutečný svatební den již příští týden, ale vzpomínka na zkoušku obřadu jim v živé paměti určitě zůstane navždy.

„Oba jsme pak naši Izzy objali. Já už ji ale rozhodně nikdy žádným sýrem krmit nebudu,“ dodala rezolutně Suzanne Blayová.

Reklama

Výběr článků

Načítám