Hlavní obsah

Pes dovedl záchranáře až k hořící dílně svého pána

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caswell Lakes

Německý ovčák Buddy zachránil dům svého pána, když dovedl záchranáře až na jejich pozemek, kde hořela velká pracovní dílna stojící kousek od domu. Ben Heinrichs žijící se psem Buddym na americké Aljašce nevěděl, co dělat, když se mu během práce vznítila jiskra na oblečení. Shodil je ze sebe, a jak oheň rostl a rostl, řekl Buddymu: "Potřebujeme pomoc!" A pes ji opravdu vyběhl hledat.

Článek

GPS systém záchranářů nedokázal správně lokalizovat hořící objekt v Caswell Lakes, a tak se záchranáři nedokázali navzdory rychlému telefonátu Bena Heinrichse dostat na místo požáru. Pomohl jim až ovčák Buddy, který přiběhl k jejich autům a začal je evidentně navádět k místu, kde potřeboval jeho majitel pomoc.

Strkal policistu k domu

"Buddy se se mnou spojil a dával mi neverbální signály, bylo vidět, jak chce, abychom zrychlili. Když jsme zastavili u hořící dílny, tak mě Buddy přivítal a doslova mě k němu strkal. Bylo to úplně neuvěřitelné," uvedl policista Terrence Shanigan, který řídil pohotovostní vůz.

Celá událost byla natočena na videokameru umístěnou v policejním autě. Záběry jasně ukazují, jak Buddy přiběhl k autu a začal sprintovat zpět ke svému domovu. Jen sem tam se ohlédl, aby se ujistil, že ho záchranáři následují. Po několika zatáčkách se chytrý pes zastavil přímo u hořící dílny. V té chvíli už se plameny nebezpečně blížily k domu.

Odehnal i medvědy

Dílna, kde Buddy přes den vždy pobýval se svým majitelem, byla vážně poškozena a škody na majetku jsou značné. Mohly být však nesrovnatelně větší, kdyby plameny pohltily i obytný dům.

Není to poprvé, co Buddy svému majiteli výrazně pomohl. Dvakrát už se totiž postavil medvědům, kteří se začali k jeho majiteli blížit během rybaření. Za svůj poslední hrdinský výkon bude v příštím týdnu záchranáři odměněn stříbrnou psí miskou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám