Hlavní obsah

Syn se na matku dívá ve svých 14 měsících z výšky

Novinky, Dagmar Plecháčová
Leicestershire

Synové se postupem věku většinou stávají vyšší než jejich matky. Amanda Mooreová z britského hrabství Leicestershire je však již nyní menší než její čtrnáctiměsíční syn. Angličanka trpí vzácnou poruchou křehkých kostí, která jí dovolila vyrůst jen do výšky 94 centimetrů. Kvůli své nemoci však nemůže vstát, proto stále sedí. Její syn Aidan je tak se svými 77 centimetry už větší než ona.

Článek

Malý Aidan má velkou šanci, že bude stejně vysoký jako jeho otec Steven. Ten měří 185 centimetrů.

„Aidan roste velmi rychle, výšku bude mít určitě po tátovi. Vždy jsem věděla, že bude vyšší než já, ale on opravdu roste jako z vody. Když sedím na podlaze a hraju si s ním, je už o dost větší než já. Má také velkou sílu, brzy ho budeme muset naučit, aby byl na svou mámu opatrný,“ řekla Amanda.

Polámala si 14 kostí v těle

Mooreová trpí velmi vzácnou poruchou kostí. Má je natolik křehké, že se sama narodila se 14 polámanými kostmi v těle. K mateřství se však sama staví statečně.

„Byl to boj, už když se kolem mě rychle plazil, ale teď chodí a vzhledem k mé výšce je to dost náročné. Většina chlapců přeroste své maminky, ale ne po roce. Přesto pro mě Aidan zůstane mým malým chlapcem navždy,“ dodala hrdě drobná matka.

Angličanka byla dokonce smířená s tím, že nikdy nebude mít děti. Odborníci se obávali, že její drobná kostra by těhotenství nemusela zvládnout. Když otěhotněla, vzepřela se radám lékařů, kteří se přikláněli k okamžitému potratu.

Pár si dítě velmi přál

„Lékaři mi doporučovali jít na potrat, hodně jsme o tom se Stevenem přemýšleli. Byla zde docela velká pravděpodobnost, že těhotenství nepřežiju. Zároveň jsem ale cítila, že si dítě oba moc přejeme,“ dodala šťastná matka.

I přes všechny matčiny zdravotní problémy se malý Aidan narodil 27. února loňského roku. Vážil téměř 2,5 kilogramu a podle vyšetření poruchu křehkých kostí po matce nezdědil. Pár v současnosti nevylučuje ani pokus o druhé dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám