Hlavní obsah

Muž vyhodil los s výhrou téměř tři milióny korun, neznal pravidla hry

– Sheffield
Novinky, Dagmar Plecháčová

Zaměstnanec britské pošty Cemal Celikkanat se připravil o vysokou výhru v loterii. Spletl si herní postup a v domnění, že nic nevyhrál, vyhodil svůj los. Později se dozvěděl, že symboly na jeho stíracím losu byly výherní. Omylem tak přišel o 100 tisíc liber (2 900 000 korun).

Foto: Profimedia.cz

Angličan kvůli neznalosti pravidel přišel o tři milióny korun. Ilustrační foto

Článek

Nešťastník se domníval, že ve hře Camelot's Blue Game musí být v řadě tři symboly s částkou 100 000 liber. Ve skutečnosti mu stačily pouze dva v kombinaci s jiným znakem, které Cemal na svém tiketu měl. To už se však cenný los nacházel na skládce odpadu.

Trojnásobný otec si uvědomil svou chybu až o den později po rozhovoru s kolegou. Ten mu sdělil, že jeho vyhozený los skrýval bezmála třímiliónový jackpot.

Osmatřicetiletý Celikkanat se okamžitě vydal do obchodu, kde los zakoupil a po setření také vyhodil. Zaměstnancům vysvětlil svou situaci, ti mu však již nemohli pomoci. Obsah koše byl prázdný a převezený do spalovny.

Podlomila se mu kolena

„Když jsem se to dozvěděl, podlomila se mi kolena. Jako kdyby mě někdo praštil přes hlavu,“ řekl zklamaný Celikkanat, který je sám ve finanční tísni. Smolnému výherci se sice podařilo zjistit sériové číslo svého losu, ale výhra mu bohužel bez výměny peněz za los nemůže být vyplacená.

„Když jsem si před šesti lety koupil svůj první stírací los, měly na něm být k získání jackpotu tři stejné symboly v řadě. Předpokládal jsem, že to platí pro všechny losy. Nyní jsem měl dva symboly se 100tisícovou částkou a byl jsem smutný, že jsem nedokončil řadu, přitom to ani nebylo potřeba,“ dodal Cemal.

Kolegové si z Celikkanata utahují

Spolupracovníci nešťastníka se celou situaci snaží odlehčit. Říkají, že mají bohatého kolegu, který si může dovolit vyhodit tak vysokou částku do koše.

„Myslím na to každý den a cítím se hrozně. Tato událost můj život hodně ovlivnila,“ dodal Angličan.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám