Hlavní obsah

Novomanželé kvůli sopce nestihli vlastní svatební oslavu, musel stačit Skype

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj/Londýn

Nebezpečný mrak z islandské sopky, který zastavil leteckou dopravu ve většině Evropy, má na svědomí také to, že jedni mladí novomanželé nestihli svou vlastní svatební oslavu. Australsko-britský pár zůstal "uvězněn" při mezipřistání v Dubaji. Ceremoniálu na svou počest se nakonec "zúčastnil" přes internet.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtyřiadvacetiletý Sean Murtagh z Londýna si vzal třicetiletou Australanku Natalii v březnu, civilní obřad se konal v Austrálii. Novomanželé pozvali na tuto sobotu do Londýna své přátele a příbuzné na takzvaný humanistický obřad. Při mezipřistání ale uvízli v Dubaji.

Pracovníci letištního hotelu jim pomohli s tím, aby o oslavu úplně nepřišli. "Vyzdobili hotelovou halu, připravili nám dort a dali nám k dispozici spojení přes Skype i s projektorem. Je neuvěřitelné, co pro nás udělali," řekla nevěsta, která si půjčila svatební šaty.

Humanistické svatby v Británii umožňuje zákon od roku 2005, tvoří třetí kategorii manželských svazků vedle církevních a civilních. Humanisté jsou přesvědčeni, že morální život lze vést uplatňováním rozumu místo náboženských doktrín nebo bohoslužeb.

"Oddávala jsem spoustu humanistických párů, ale žádný nebyl jako tento. Je to úžasné. Bylo to jako jiné svatby, jenže snoubenci tu nebyli," prohlásila Caroline Blacková, která pár oddala prostřednictvím webkamery.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám