Hlavní obsah

Neff ukázal poprvé ve společnosti dceru zavražděné sestry: Říká mi tati

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

David Neff se poprvé ve společnosti objevil s tříletou dcerou své zavražděné sestry Ireny. Od loňského září ji má ve své péči a malá Dominika jemu i jeho přítelkyni, vietnamské fotografce Thao, říká mami a tati.

Článek

"Někdy mi říká Thao a někdy mami," řekla Novinkám fotografka Thao, dlouholetá přítelkyně Davida Neffa. "Mám ji jako vlastní, je pro mě naprosto vším, je pro mě nejdůležitějším člověkem na světě," usmála se na zahájení výstavy svých fotografií v restauraci Platýz.

Sestru Davida Neffa Irenu zavraždil v únoru 2008 manžel Robert Novák Neff. Uškrtil ji šňůrou od videa a tělo pak zakopal v lese. Za vraždu své ženy dostal třináct let vězení.  Nedávno vyšlo najevo, že malá Dominika celé vraždě přihlížela. "Docházíme s Dominikou kvůli tomu do dětského krizového centra," prozradil David Neff.

O smrti její maminky s Dominikou ale nemluví. Za své rodiče tak považuje Davida a Thao. "Je přirozené, že mi říká tati," řekl Neff. S přítelkyní plánují i vlastního potomka. "Určitě bychom s Davidem dítě chtěli," dodala Thao na zahájení výstavy.

Thao vystavila na třicet fotografií známých osobností. Nechybí mezi nimi Lucie Bílá, Aňa Geislerová, Martina Sáblíková, Karel Roden nebo Kardinál Miloslav Vlk. "Nejnáročnější bylo focení s Martinou Sáblíkovou. Kvůli jejímu zaneprázdnění bylo těžké najít termín. Nakonec jsem za ní jela v obrovské sněhové kalamitě do Itálie, kde trénovala," dodala Thao.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám