Hlavní obsah

Němec postavil dům ze čtvrt miliónu pivních tácků. Bez lepidla

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vogelsang

Desetitisíce pivních tácků a stovky hodin práce stály za splněním životního snu Němce Svena Goebela. Za postavení největšího domu z podtácků ho nemine zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Pyšný stavitel však za početné účasti novinářů poslal svou chloubu k zemi. Chtěl dokázat, že po celou dobu nepoužil lepidlo.

Článek

Goebel pracoval na svém podtáckovém snu od ledna a spotřeboval na něj přes 250 tisíc kusů pivních tácků. Někdy se mu jich podařilo poskládat až tisíc za hodinu.

Dům z podtácků byl i částečně zařízený. Křesla, stoly a dokonce také krb, to vše dokázal hravý Němec postavit.

Kompletní stavba vznikla z více než čtvrt miliónu papírových podtácků. Sven Goebel na ní pracoval šest až osm hodin denně, někdy i sedm dní v týdnu.

Němec nepochyboval, že by rekord nezískal kvůli podvádění 

Sven chtěl vyvrátit veškeré pochyby, že během stavby použil lepidlo nebo jiné materiály, které by celé dílo držely pohromadě. Za přísného dohledu novinářů svou mnohadenní práci nechal spadnout.

„Po celou dobu jsem pracoval poctivě. Neměl jsem obavy, že bych nevytvořil světový rekord z důvodů nějakého švindlování. Nechat stavbu spadnout byl poslední krok k zápisu do Guinnessovy knihy rekordů,“ uvedl šťastný Goebel.

Podle svých slov je autor rád, že dům už nestojí a on nemusí kolem stavby chodit po špičkách.

Reklama

Související témata:

Související články

Největší dům z karet stojí v Macau

Američan Bryan Berg pokořil svůj vlastní rekord. Postavil největší budovu z hracích karet, repliku kasina. Stavěl ji 44 dní a spotřeboval 218 792 karet. Zatím...

Výběr článků

Načítám