Hlavní obsah

Orangutani v Bangkoku předvádějí drsný kick-box v ringu

Novinky, Dagmar Plecháčová
Bangkok

Thajská metropole připravila turistům další specialitu. V zábavním parku Safari World se na ringu nepředvádějí urostlí boxeři, ale orangutani. Ti jsou navlečeni do barevných trenýrek a boxerských rukavic. Proti představení trvajícímu více než půl hodiny se však radikálně staví ochránci přírody.

Foto: Profimedia.cz

Orangutani v ringu zábavního parku v Bangkoku

Článek

Orangutani patří mezi ohrožený druh a ve volné přírodě je jich stále méně. Pro svou inteligenci a schopnost naučit se nejrůznějším kouskům je často využívají zábavní parky.

Opice se předvádějí divákům a předstírají, že se nemohou zvednout a bezvládně leží v rohu ringu. Orangutaní slečny zase nad hlavou drží kartu s počtem odehraných kol. Procházejí se přitom po ringu v bikinách a minisukni.

Ochránci se obávají, že se opice zraní

Jen co představení skončí, putují zvířecí aktéři zpět do svých klecí. Ochránci zvířat podobné show vidí velmi neradi. Lidoopi, kteří mohou vážit i přes sto kilogramů, by se mohli snadno poranit.

"Je velmi smutné, že se podobné show vůbec provozují. Postupná devastace deštných pralesů přispívá k nelegálnímu obchodu s orangutany. Ti jsou pak využívaní zábavními parky k podobným představením. Případně si je lidé pořídí jako domácí mazlíčky," sdělil Grainne McEntee ze sdružení na ochranu orangutanů.

Foto: Profimedia.cz

Orangutani jsou v plné boxerské výstroji

Orangutanů ve volné přírodě ubývá

Testy DNA prokázaly, že řada z takto chovaných orangutanů pochází z ostrovů Borneo a Sumatra, oba druhy z těchto míst patří mezi ohrožené. Orangutani se v současnosti v divoké přírodě nacházejí pouze v džunglích Malajsie a Indonésie.

"Naše organizace Borneo Orangutan Survival se pokouší zachránit co největší počet odchycených orangutanů. Postupně je přemisťujeme do míst, kde budou opět ve volné přírodě,“ dodal McEntee.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám