Hlavní obsah

V Hongkongu se vydražil modrý diamant za 121 miliónů korun

Novinky, Dagmar Plecháčová
Hongkong

Známá aukční síň Sotheby’s prodala na své jarní aukci v Hongkongu vzácný modrý diamant za 6,4 miliónu dolarů (121 miliónů korun). Vydražený diamant má 5,16 karátu a odhadovanou prodejní částku překonal o více než 11 miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Hongkongu vydražili modrý diamant za 6,4 miliónu dolarůVideo: Reuters

 
Článek

Drahokam je součástí 12 diamantů z kolekce De Beers Millenium Blue Diamond. Devět z nich má nejvyšší kvalitu, kterou modré diamanty mohou nabídnout.

Modrý kousek z aukce Sotheby’s nakonec vydražila londýnská obchodnice Alisa Moussaieffová, která byla s cenou velmi spokojena.

Luxusní zboží jde v Číně na odbyt

Vzhledem k tomu, že čínská ekonomika rychle roste, uspořádala aukční síň dražbu v Hongkongu. Prodej luxusního zboží právě tam zažívá boom.

„Myslím, že to, co lidé skutečně hledají, jsou vzácné předměty s vysokou kvalitou, které je těžké běžně sehnat na trhu,“ sdělila ředitelka asijské divize Sotheby’s Patti Wongová.

Rekord tentokrát však zdaleka nepadl. V květnu roku 2009 se na aukci v Ženevě vydražil modrý diamant se 7,03 karátu za 9,4 miliónů dolarů (178 miliónů korun).

Reklama

Související články

Hongkong bude dražit obří růžový diamant

Unikátní růžový diamant o hmotnosti pět karátů bude prodán během úterní dražby aukčního domu Christie´s v Hongkongu. Očekává se, že se jeho cena vyšplhá možná...

Výběr článků

Načítám