Hlavní obsah

Srbský fotbalový nadšenec se vydal na Světový pohár pěšky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Devětatřicetiletý Saša Jović nemá na letenku do Jihoafrické republiky, přesto se chce zúčastnit Světového poháru ve fotbale. Jeho národní tým totiž bude hrát ve skupině D proti Ghaně 13. června v Pretorii. Věří, že u toho musí být za každou cenu, proto se v úterý 6. dubna vydal pěšky na 16 000 kilometrů dlouhou trasu. S batohem na zádech chce zdolat celý černý kontinent a objevit se přesně na prvním zápase.

Foto: Profimedia.cz

Srb hodlá dojít na první zápas svého týmu pěšky.

Článek

Zabalen do srbské vlajky vyrazil Jović z Cacaku s mapou v ruce. „Rozhodl jsem se podstoupit tu cestu, i když jsem méně zcestovalý, plánuju dojít do Jihoafrické republiky pěšky, ale budu samozřejmě využívat také stopování a veřejnou dopravu, pokud to bude možné,“ uvedl Jović během posledního hovoru se srbskými médii. Cestu prý plánoval více než rok.

„Pojedu přes Bulharsko, Turecko, Egypt, Súdán, Etiopii a Botswanu a doufám, že až dorazím, tak mě náš národní tým přivítá s nadšením,“ dodal Jović.

Srbsko hraje v rámci své skupiny 13. června proti Ghaně, 18. června s Německem a 23. června s Austrálií.

Reklama

Výběr článků

Načítám