Hlavní obsah

Edie ze Zoufalých manželek žaluje producenta kvůli špatnému konci její postavy

Novinky, ČTK, Dagmar Plecháčová
Los Angeles

Britská herečka Nicollette Sheridanová zažalovala tvůrce a výkonného producenta seriálu Zoufalé manželky Marca Cherryho. Představitelka rozvedené realitní makléřky Edie Brittové ho obvinila z fyzického napadení. Zároveň se jí nelíbil ani osud postavy, kterou v populárním seriálu hrála. Ve scénáři jí Cherry připravil špatný konec.

Foto: Profimedia.cz

Nicollette Sheridanová coby Edie v seriálu Zoufalé manželky

Článek

Herečka zažalovala producenta v pondělí u soudu v Los Angeles s odůvodněním, že ji Cherry napadl a udeřil do tváře, když s ním chtěla probrat další děj ve scénáři.

Sheridanová o celém incidentu informovala televizi ABC, tvůrce seriálu reagoval pouze odůvodněním, že její postavu nechal v seriálu zabít. Představitelka Edie žádá 20 miliónů jako odškodné za ušlé zisky a újmu, kterou jí tvůrce seriálu celou záležitostí způsobil.

Marca Cherryho zároveň obviňuje i z vytvoření nepřátelského pracovního prostředí a agresivního chování vůči ostatním hercům i scénáristům.

Televize ABC se zastává producenta

"Nynější žalobu musíme teprve řešit, ale vyšetřovali jsme podobné stížnosti paní Sheridanové už loni a zjistili jsme, že byly neopodstatněné," uvedla televize ABC.

Na stranu Nicollette Sheridanové se postavila i další z hlavních hrdinek seriálu Teri Hatcherová hrající Susan Meyerovou. Když ale o Cherryho nepřijatelném chování řekla televizi ABC, měl sám producent na její adresu říct: „Doufám, že Teri Hatcherovou srazí auto a zemře.“

 Pomsta za prohlášení Sheridanové

Přestože je Edie Brittová jednou z hlavních rolí seriálu, není uvedena ani v úvodních titulcích. Herečka je přesvědčená, že měla mít její postava více prostoru. Producent Cherry a televize ABC se měli Nicollette pomstít tragickým osudem její postavy právě pro její prohlášení o seriálovém zákulisí.

„Je mimořádně neobvyklé, aby byla populární postava v televizním seriálu zabita nebo vyškrtnuta ze scénáře, pokud herec sám nežádá, aby mohl odstoupit od smlouvy," dodal právník Sheridanové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám