Hlavní obsah

Nejohebnější Ind dokáže pít z láhve, kterou si drží nohou za krkem

Novinky, Dagmar Plecháčová
Rádžasthán

Sedmadvacetiletý Vídžej Šarma z Indie dokáže se svým tělem neskutečné kousky. V indické verzi knihy rekordů Limca je už zapsán jako „gumový muž“. Nyní se snaží zaujmout svým uměním i zbytek světa a dostat se také do Guinessovy knihy rekordů.

Článek

Před lety začal Vídžej zkoušet, co jeho tělo dokáže. Nejdřív nacvičoval vtěsnání se do malých prostor, obvykle do krabice. Později si dával nohy za hlavu a jednou z nich se napil z láhve.

Vídžej Šarma dlouho jezdil po Indii se svým vystoupením, kde mimo jiné chodil po rukou s nohama za hlavou nebo se provlékl skrz rám tenisové rakety. Světové slávy ale nedosáhl, a to chce v nejbližší době změnit.

Vídžej pochází z vesnice v indickém státě Rádžastán a pracuje jako prodavač v obchodě s oblečením. Jako dítě byl posedlý filmy Jackieho Chana a začal trénovat bojové sporty.

„Na tréninku jsem si uvědomil, že je moje tělo velmi ohebné. Došlo mi, že pokud bych na sobě zapracoval, mohu se pokusit o světový rekord. Mistři bojových umění se pro mě stali velkým zdrojem inspirace,“ řekl Vídžej Šarma.

Raketa se stala pastí

Ovšem ne vždy jde vše podle plánů. Když gumový Ind začal cvičit prolézání tenisovou raketou, ze které odstranil výplet, dostal se do nezáviděníhodné situace. Rám rakety měřící pouze 25 centimetrů se pro něj stal nečekanou pastí.

„Snažil jsem se skrz raketu prolézt, ale nakonec jsem v ní zůstal propletený celou noc. Dokonce jsem i usnul. Když jsem se ráno kolem třetí hodiny probudil, snažil jsem se znovu ze zajetí rakety dostat. Krvácel jsem a nebylo to nic příjemného, ale od dalšího tréninku mě to neodradilo,“ dodal odhodlaně Vídžej .

Mladý nadšenec denně cvičí minimálně čtyři hodiny. Několikrát se také zúčastnil státních talentových soutěží a vystupoval v televizních pořadech. Zda se mu podaří dosáhnout jeho dalšího cíle - zápisu do Guinessovy knihy rekordů, je zatím otázkou.

„Pro slávu však udělám cokoli,“ reagoval přesvědčivě Vídžej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám