Hlavní obsah

Oslavující filmaři zapomněli scénář posledního Harry Pottera v hospodě

Londýn

Natáčení posledního dílu o čarodějnickém učni Harry Potterovi pronásledují potíže. Minulý měsíc shořela část kulis a nyní byla ohlášena ztráta přísně utajovaného scénáře. Dostal se do rukou britského listu The Sun, který o tomto víkendu informoval, že 118stránkový fascikl již předal studiu Warner Bros.

Foto: Warner Bros, Reuters

Rupert Grint (vlevo) ve scéně z filmu Harry Potter a Princ dvojí krve spolu s Emmou Watsonovou a Danielem Radcliffem

Článek

Filmaři za vrácení poděkovali a ihned zahájili interní vyšetřování, které má zjistit, jak se kniha opatřená výraznými nápisy "Soukromé" a "Důvěrné" mohla vůbec dostat na veřejnost.

Podle listu The Sun scénář objevil pod stolem návštěvník jedné z hospod v Kings Langley v hrabství Hertfordshire nedaleko studia Leavesden, kde se film natáčí. Předtím tam velká část filmového štábu celou noc bujaře oslavovala, že se daří dohánět zpoždění.

V březnu požár ve Watfordu v hrabství Hertfordshire zničil část kulis Školy čar a kouzel, kde se podstatná část příběhů o Harry Potterovi odehrává.

The Sun připustil, že si scénář prostudoval. K úlevě filmového štábu však noviny zatím neprozradily nic konkrétního - pouze to, že oproti literární předloze lze na stříbrném plátně očekávat "několik radikálních změn".

Závěrečná část knižní série spisovatelky Joanne K. Rowlingové - Harry Potter a Relikvie smrti - je nejobsáhlejší a filmaři ji rozdělili do dvou částí. Premiéra první je ohlášena na letošní listopad, natáčení druhé začalo v únoru. Film má rozpočet kolem 370 miliónů dolarů (bezmála sedm miliard korun). V českých kinech se má první díl objevit 18. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám