Hlavní obsah

Den ptactva přilákal mnoho Pelikánů, pták roku ale nedorazil

Jihlava

Více než stovka návštěvníků s ptačím příjmením prošlo v sobotu branami jihlavské zoologické zahrady, kde se slavil Den ptactva. Tradiční akce letos přilákala nejvíc Pelikánů, kterých přišlo 14, jen o dva méně bylo návštěvníků s příjmením Holub. Jmenovec ptáka roku, kukačky, se ale nezúčastnil žádný.

Foto: Profimedia.cz

Jmenovec ptáka roku se bohužel na oslavu nedostavil.

Článek

Česká ornitologická společnost vyhlásila kukačku ptákem roku. "Nepřišel ovšem ani jeden Kukačka. Pokud by někdo z Kukačků však přišel, měl by vstup zdarma," řekla s úsměvem mluvčí zoo Kateřina Kosová.

Celkem 119 lidem s ptačím příjmením věnovala zoo tradičně zvláštní pozornost. Zaplatili jen poloviční vstupné a navíc dostali drobný dárek. Všichni se navíc zúčastnili slosování o vyhlídkový let nad Jihlavou.

Nejen pro ptáky, ale i pro ostatní návštěvníky, kterých dnes díky slunečnému jarnímu počasí přišlo kolem 1500, což je největší letošní návštěva, připravila zoologická zahrada bohatý program. Ve vstupním areálu lidé viděli výstavu výtvarných prací žáků umělecké školy. Malí i velcí se mohli zúčastnit soutěží a kvízů či vyzkoušet si pletení velikonoční pomlázky nebo výrobu píšťalky.

Letos poprvé byly k vidění ukázky výcviku dravců a sov v prostoru, který spojuje vstupní areál s expoziční částí zoo. "Ukázky se uskuteční také na Velikonoční pondělí a Den Země 24. dubna. Od května do konce září pak pravidelně denně kromě pondělí," uvedla Kosová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám