Hlavní obsah

Angličan vyhrál v loterii 85 miliónů, tiket koupil dvě minuty před koncem sázek

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cornwall

Roger Gillespie z anglického města Saint Just v hrabství Cornwall zkoušel štěstí v loterii 15 let. Po celou dobu bez většího úspěchu a málem to tak i zůstalo. V den své výhry totiž zapomněl, že se losuje a tiket zakoupil doslova na poslední chvíli. Dostal totiž chuť na mléko a zašel si pro něj do obchodu. Tak začala jeho cesta k bezmála třem miliónům liber.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Sázky do britského Lotta, ve kterém devětapadesátiletý Gillespie vyhrál mnohamiliónovou částku, je možné uzavírat do půl osmé večer. Samotné losování pak probíhá v noci téhož dne.

„Úplně jsem zapomněl, že se v noci hraje Lotto. Šel jsem do místního obchodu pro mléko a všiml si, že v trafice se ještě svítí. To mi připomnělo, že jsem si nevsadil.“ řekl deníku Daily Mail čerstvý milionář.

Výhra na náhodně vybraná čísla

Roger Gillespie věřil vždy svým šťastným číslům, která sázel s železnou pravidelností, ale výherní se nakonec stala čísla úplně jiná. Zbývaly dvě minuty do uzavření sázek, proto nebylo času nazbyt.

„Bylo 19:28 a Lotto zavírá v 19:30. Ještě ve dveřích jsem požádal o los s náhodně vybranými čísly, zastrčil ho do kapsy a těšil se, až si dám doma mléko,“ dodal Roger.

V noci došlo na příjemný šok

Když Gillespie v noci porovnával svá čísla s losovanými, domníval se, že jich má pět výherních. Jaké bylo však jeho překvapení, když požádal dceru, aby mu tiket zkontrolovala. „Přišla dolů a porovnala má čísla s loterijními. V té chvíli mi sdělila, že nemám pět, ale všech šest čísel,“ uvedl výherce.

„Je to skvělý pocit, když víte, že jste pro někoho mohli udělat něco dobrého. Před několika lety na náš los padla výhra 50 000 liber (asi 1,4 miliónu korun), ale tento jackpot je zdaleka nejvyšší,“ uvedla s úsměvem majitelka trafiky, která výherci prodala los s miliónovými čísly 16, 30, 34, 37, 41 a 42.

Reklama

Výběr článků

Načítám