Hlavní obsah

Britský učitel se ubránil třímetrovému krokodýlovi

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lilongwe

Sedmadvacetiletý učitel Antony Blackmore si užíval koupání v africkém jezeře Malawi do chvíle, než ho napadl přes tři metry dlouhý krokodýl a stáhl ho pod vodu. Přestože se Antony pomalu loučil se životem, probudil se v něm pud sebezáchovy a setkání s vodním monstrem přežil, uvedl britský deník Daily Telegraph.

Foto: Desmond Boylan, Reuters

Krokodýl o svou kořist na poslední chvíli přišel. Ilustrační foto

Článek

Mladý Brit se domníval, že je voda bezpečná. Místní obyvatelé ho ujišťovali, že krokodýli v jezeře nebyli spatřeni téměř dvacet let. Během poledne si proto šel s klidnou myslí zaplavat, když cosi objalo jeho nohu.

„Z ničeho nic jsem cítil něco jako svěrák kolem mé nohy a pak už mě to jen táhlo pod vodu. Myslím, že mi hlavou problesklo slovo žralok, ale v ten moment jsem spatřil obřího páchnoucího tvora svírajícího mou nohu. Tušil jsem, že mě stáhl tak dva metry pod hladinu. Pohrával si se mnou jako s hračkou,“ uvedl Blackmore.

Bolest náhle ustala

O chvíli později už bylo Antonyho tělo znecitlivělé důsledkem působení bakterií z krokodýlích zubů. „Všechny bolesti náhle ustaly a i přes šílený výprask, který mi krokodýl uštědřil, jsem cítil neuvěřitelný klid, jako kdybych byl na pokraji usínání a smrti. Ale v té chvíli se ve mně něco probudilo a prudce jsem vymrštil pravou nohu. Poškrábal jsem si ji o krokodýlovo tělo, ale udeřil ho přímo do oka,“ vzpomíná odvážný dobrodruh.

„Byla to náhoda, úplný zázrak. Cítil jsem, jak sebou krokodýl trhl, pustil mě a já měl čas dostat se na skálu,“ uzavírá svou děsivou zkušenost s obávaným plazem britský učitel, který se nyní zotavuje v domě svých rodičů. Přestože je nyní jeho levá noha sešita 60 stehy, plánuje se do Afriky vrátit a zaplavat si v jezeře Malawi znovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám