Hlavní obsah

Českou Miss 2010 je Jitka Válková

Novinky, Jakub Kynčl, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Thámova hala v pražském Karlíně se stala v sobotu večer místem korunovace prestižní soutěže krásy Česká Miss. Pro rok 2010 se stala absolutní vítězkou a Českou Miss 2010 dívka s pořadovým číslem 1 Jitka Válková z Náramče na Třebíčsku. Prestižní titul Česká Miss World 2010 pak získala dívka s číslem 6 Veronika Machová z Rokycan.

Článek

Válková se stala absolutní vítězkou díky hlasům televizních diváků. Odnesla si tak hodnotné ceny a především titul, který je zároveň vstupenkou na soutěž Miss Universe.

Odborná porota pak jako Českou Miss World 2010 jmenovala blondýnu Veroniku Machovou. Ta bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodní soutěži Miss World.

"Čím jsem zaujala diváky? Asi svým úsměvem a upířími zuby," smála se po vyhlášení dojatá Válková, která byla se svými 170 centimetry nejmenší ze všech soutěžících dívek. Nová miss o sobě prozradila, že je v současné době nezadaná.

"Jitka Válková nebyla mou osobní favoritkou, ale kdyby se udělovaly tituly vicemiss, tak bych ji měla v první trojce. Musím o ní však říci, že je sice malá vzrůstem, ale velká inteligencí a svými komunikačními schopnostmi," řekla na adresu vítězky Michaela Maláčová.

Česká Miss World 2010 Veronika Machová zadaná je, ale věří, že její vztah nepostihne podobný osud, jako většinu vztahů úspěšných finalistek soutěží krásy. Stejně jako Válková prý doposud neměla žádné zkušenosti s modelingem. Věří ale, že sobotní úspěch je jen začátek a že se v tomto odvětví v budoucnu prosadí.

Českou Miss Internet 2010 se stala dívka s číslem 8 Tereza Kučerová, která si odnesla cenu internetového portálu Seznam.cz. Tu jí předal marketingový ředitel portálu Seznam.cz Michal Vodák, který zasedal i v porotě.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Česká Miss 2010 Jitka Válková

Foto: Michaela Říhová, Právo

Česká Miss 2010 Jitka Válková s Českou Miss World 2010 Veronikou Machovou

Slavnostní večer započal přehlídkou 14 extravagantních modelů pocházejících od mladých českých návrhářů. Dvanáct modelů předvedly finalistky soutěže a zbylé dva modely si rozdělily Česká Miss 2009 Iveta Lutovská a vítězka prvního ročníku soutěže krásy Česká Miss 2005 Kateřina Smejkalová. Koncem večera se pak dívky ještě předvedly v modelech návrhářky Jany Berg.

Oživením večera byla předem uskutečněná adrenalinová disciplína jako náhrada za tradiční volnou disciplínu, v níž stejně většina dívek tancovala a televizní diváky tak několik let spíše nudila. Speciální disciplínou provázel herec Petr Vágner. Dívky si s ním vyzkoušely mimo jiné, jak chutnají červi, seskok s padákem či krmení tygrů, lvů a krokodýlů.

Moderování večera se ujal Libor Bouček, který se nebál několikrát špičkovat směrem k porotě. Zejména poznámka na pět "úspěšných" manželství předsedy poroty Jeana-Clauda Van Damma byla odvážná. Ten mu mohl jeho vtípky vrátit v momentu, kdy mu rozkopl vinnou láhev přímo na hlavě. Prokázal dobrou formu a moderátorovi neublížil.

V porotě České Miss usedli vyjma ředitelky Michaely Maláčové moderátor Leoš Mareš, spisovatelka Halina Pawlovská, hudebník Ondřej Hejma či moderátorka Adéla Banášová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám