Hlavní obsah

Schwarzenberg mladší se žení, bere si štýrskou baronku

Právo, dan, vpl

Jan Schwarzenberg (42), nejstarší syn senátora a šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga (72), si v sobotu řekne ano s baronkou Dianou Orgovanyi-Hansteinovou (38). Obřad se odehraje na rodinném zámku Schwarzenbergů Murau v rakouské spolkové zemi Štýrsko.

Článek

Karel Schwarzenberg Právu řekl, že je rád, že se Jan konečně ožení. „Už byl nejvyšší čas,“ poznamenal. Svatbu podle něj připravuje rodina nevěsty, která pochází ze Štýrska. „Částečně jim v tom pomáhá žena. Já pouze posedím v kostele, popřeji, setkám se z rodinou nevěsty a příbuznými,“ podotkl senátor.

„Žádný zvláštní dárek nedostanou, poněvadž jsem mu celý majetek předal, na kterém již hospodaří. Dostanou ode mě koberec do bytu a nějaké další vybavení,“ uvedl senátor.

Zatímco otec se věnuje politice, Jan plně převzal správu rodinného majetku. Německý týdeník Bunte ho předloni označil za „tvrdého a nesmlouvavého obchodníka, který dvakrát váží každé slovo“.

Sám Karel Schwarzenberg se ženil dvakrát – Janovu matku Terezu Hardeggovou (70) z rodu von Hardegg si vzal v roce 1967, v roce 1988 se rozvedli. Znovu se pak vzali předloni.

Janovi mladší sourozenci – sestra Anna (41) a bratr Karel Filip (30) – vstoupili do manželství už dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám