Hlavní obsah

Muž spadl do kolejí těsně před příjezdem metra, policisté pro něj skočili

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phoenix

Dva policisté z Phoenixu byli ve správnou chvíli na správném místě a navíc ukázali, že se nebojí riskovat svůj život na pomoc cizímu člověku. Muži zákona se nezdráhali a ačkoli už metro vjíždělo do stanice, skočili do kolejiště pro opilého muže, který ztratil rovnováhu a po hlavě tam spadl.

Článek

"Policejní asistenti Terrell Granberry (23) a Matthew Brandt (34) u sebe možná zatím ještě nemohou nosit zbraně, ale jasně ukázali, že umí odvést pořádný kus práce. Kolikrát si lidé myslí, že jsou asistenti zbyteční, ale protože byla tato dvojice na místě, tak zachránila muže, který spadl do kolejiště, od dalších zranění," pochválil dvojici mluvčí phoenixské policie Tommy Thompson.

Granberry a Brandt přiběhli muži na pomoc takřka okamžitě poté, co ztratil stabilitu a spadl do kolejiště. V tu chvíli už však metro přijíždělo do stanice a hrozilo, že spolu s opilcem srazí i policisty. Jeden z policistů se jen rychle pokusil zagestikulovat na řidiče a poté se spolu s kolegou vrhl k opilému muži a jal se ho vytahovat z kolejiště.

Na matematiku nebyl čas

Ve chvíli, kdy muž nešťastně upadl, bylo metro vzdálené asi 30 metrů. Je velmi pravděpodobné, že kdyby za ním policisté neskočili a nedali tak řidiči najevo, že se něco děje, došlo by k tragédii. Takto stihlo metro včas zastavit a nikomu se nic nestalo.

"To je jedna z prvních věcí, kterou nás vyučovali. Přímou úměru mezi vzdáleností vlaku a časem, po který zastavuje. Jenže chápejte to, neměli jsme čas dělat v tu chvíli nějakou matematiku, jestli to vlak stihne nebo ne, prostě jsme šli do toho," uvedl jeden z odvážlivců Terrell Granberry.

Reklama

Výběr článků

Načítám