Hlavní obsah

Oskarová herečka přiznala, že ji pohlavně zneužíval vlastní bratr

Los Angeles

Americká herečka Mo'Nique, celým jménem Monique Imes-Jacksonová (42), promluvila o zneužívání svým bratrem. Americká herečka tvrdí, že ji právě zážitek s bratrem inspiroval při ztvárnění obludné postavy Mary Jonesové, matky týrané dívky ve snímku Precious z roku 2009. Tato role jí přinesla zlatou sošku Oskara.

Foto: Profimedia.cz

Oskarová herečka Mo'Nique

Článek

Ve své upřímné zpovědi během televizního interview natočeného před udělováním cen akademie Mo'Nique prozradila moderátorce pořadu Barbaře Waltersové, že ji v jejích sedmi letech začal pohlavně zneužívat její starší bratr.

"Pohlavním zneužitím může být to, že se někdo dotýká vašich prsou, tře vaše pohlavní orgány, stejně jako zadní část těla. I to, že se o vás někdo tře svými intimními místy," uvedla Mo'Nique. Pak se rozhovořila o tom, že v tom věku měla strach říci o chování svého bratra rodičům.

Mlčela o tom do svých patnácti let. Pak její rodiče bratra vykázali z domu a Mo'Nique se s ním od té doby přestala stýkat. Do jejího života se mohl vrátit až v roce 2005. Herečka tenkrát od bratra poprvé uslyšela "jakous takous" omluvu. Bylo to v době, kdy už byl odsouzen za pohlavní zneužití další ženy.

Bratra aspoň částečně pochopila

"Řekl mi: pokud si myslíš, že jsem dělal něco špatného, pak je mi to líto," dodala herečka na vysvětlenou. Po narození jejích dvojčat se však s bratrem opět přestala stýkat: "Jedno z dvojčat měl v náručí a já si s ním v tu chvíli povídala. Od té doby jsme už spolu nemluvili."

Mo'Nique přiznala, že díky roli Mary Jonesové v Precious může bratrově "nemoci" přinejmenším trochu porozumět. "Díky tomu jsem přestala zavrhovat svého bratra, protože jsem pochopila jeho duševní onemocnění," dodala trpce herečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám