Hlavní obsah

Modelka Gavriely: nedodělala střední školu a pracovala v továrně u pásu

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Modelka Martina Gavriely přiznala Novinkám, že nedokončila střední školu a pracovala v automobilce u pásu, kde vyráběla stropy do aut. První peníze si vydělala už v devíti letech.

Článek

"Pracovala jsem již od devíti let. Chodila jsem na brigády v restauracích, kde jsem sklízela stoly a pomáhala v kuchyni," přiznala Novinkám Martina Gavriely. Modelka vyrůstala jen s maminkou, která byla v invalidním důchodu.

"Od otce jsem nedostávala ani korunu, nic jsem nedostala zadarmo. Chtěla jsem si vydělat na první žabičkový plavky, koupila jsem si sama kolo," vzpomíná.

V šestnácti  letech odešla ze střední hotelové školy a než odjela kvůli jazyku do Ameriky, pracovala v automobilce. "Dělala jsem tam už při škole o prázdninách a o víkendech. Než jsem odjela do Ameriky, byla jsem tam na plný úvazek asi tři měsíce. Dělala jsem stropy do aut," prozrazuje.

Do Ameriky odletěla především kvůli jazyku. "Pracovala jsem v Austinu v restauraci, vydělávala si také modelingem a v osmnácti jsem začala s focením," dodala.

Společně s Miss ČR 2006 Renatou Langmannovou o svých začátcích vyprávěly v rámci charitativního projektu humanitární organizace Člověk v tísni a restaurace a klubu SaSazu. "Vždycky se ráda zapojím do charity. Ozvlášť když se týká dětí," řekla Gavriely, matka devítileté dcery Jessicy a o dva roky mladšího syna Antonia.

Člověk v tísni pracuje s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí, kterým se snaží pomoci v uplatnění ve společnosti v rámci budoucích profesí. Jde o dospívající děti, které vyrůstají v těžkých  podmínkách a mají problém se začlenit do společnosti.

Právě proto čtyřicet dětí navštívilo restauraci a byly jim představeny gastronomické profese. Gavriely i Langmannová si práci v restauraci zkusily a o zážitky se s dětmi podělily. "Držím vám palce. Nevzdávejte se a jděte si za svým snem," dodala Langmannová. Pro děti pak obě krásky uspořádaly autogramiádu.

Reklama

Výběr článků

Načítám