Hlavní obsah

Svět má nového hudebního génia, devítiletého Američana

– Los Angeles
Novinky, Jakub Kynčl

Zatímco většina dětí tráví hodiny u televize a počítačových her, devítiletý Američan Ethan Bortnick tráví naprostou většinu své první životní dekády u notových osnov a pianin. Za devět let života dokázal více než většina hudebníků za celý život, má však stále ještě nevinnou mysl malého dítěte.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zázračný devítiletý pianista, skladatel a bavičVideo: Reuters

 
Článek

Strach z velkého publika je pro mladé hudebníky většinou tím hlavním problémem, který je při vystoupeních svazuje. S tím se ale naučil Ethan poměrně velmi rychle pracovat. Obecenstvo si představuje jako zvířata, a tak výrazně snižuje svoji nejistotu.

"Půlka těch lidí na dnešním představení budou děti. Tak řekněme, že to budou malí tygříci, krokodýli nebo něco takového," uvedl s úsměvem mladý hudebník.

Ve svých devíti letech už prošel většinu známých televizních show včetně známé Tonight Show či Oprah Winfrey Show. V posledním případě spolupracoval s hvězdami jako jsou Celine Dion, Barbara Streisandová, Kanya West či Black Eyed Peas na nahrávání charitativního singlu We are the World 25 for Haiti, kde byl jednoznačně nejmladším účinkujícím.

Ethan začal hrát na klávesy když mu byly tři roky. O dva roky později už začal skládat vlastní skladby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám