Hlavní obsah

Žena prodala děti za tři tisíce a papouška kakadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Orleans

Američanka se přiznala, že prodala dvě děti, které jí byly svěřeny do péče, za 175 dolarů (v přepočtu cca. 3 300 Kč) a ochočeného papouška kakadu. "Byl to opravdu nepodařený pokus o adopci," řekl Steve Sikich, právník obžalované Donny Louise Greenwellové (53), který tvrdil, že se jeho mandantka snažila děti pouze dobře umístit. Tomuto vysvětlení ale soud neuvěřil.

Článek

Greenwellová byla odsouzena k patnácti měsícům nucených prací za "prodej nezletilých osob". Konkrétně šlo o pětiletého chlapce a čtyřletou holčičku.

Policie potvrdila reportérům agentury AP, že Greenwellová skoro před rokem kontaktovala Paula Romera (46) a jeho ženu Brandy Lynn Romerovou (27) poté, co si všimla, že nabízejí papouška kakadu na prodej.

Žena nabídla, že by jim děti dodala za 2 000 dolarů (38 000 Kč). Když Romerovi řekli, že tolik si dovolit nemohou, dohodli se na tom, že dají papouška a připlatí k tomu 175 dolarů za děti. Greenwellová se o děti starala podle svého právníka skoro celý rok.

Úřadům se zatím nepodařilo najít ani matku, ani otce dětí. Romerovi se přiznali ke koupi chlapce a holčičky, ale vyvázli jen s podmínkou. Souhlasili totiž s tím, že budou proti Greenwellové svědčit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám