Hlavní obsah

Krabice popcornu má tolik kalorií jako jídlo o třech chodech, varují dietologové

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Patříte-li mezi ty, kteří si neumí představit návštěvu kina bez pořádné dávky popcornu, zpozorněte. Britští odborníci totiž přišli se studií, která má značně znepokojivé výsledky. Průměrná velká krabice s popcornem, která se prodává v kinech, má totiž zhruba 1800 kalorií. To je pro představu porce česnekového chleba v pizzerii, následovaná celou pizzou a sladkým tiramisu.

Foto: Profimedia.cz

Popcornu se sní v kinech každoročně obrovské množství. Ilustrační foto

Článek

Agentura Food Standards hlasitě upozornila na problém spojený s nadměrnou konzumací popcornu. Uvedla, že porce popcornu, které kina servírují návštěvníkům, se vymykají kontrole. Velké balení popcornu v kinech prý běžně obsahuje neuvěřitelných 1779 kalorií, což je ekvivalent běžného tříchodového jídla včetně dezertu. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Velká balení popcornu jsou určená pro více lidí, kteří se o něj mají podělit. Často ho však spořádá jediný člověk. Zástupce agentury Tim Smith řekl pro deník Times, že by kina měla informovat o kalorických hodnotách svého občerstvení, stejně, jako to musí dělat běžné fast-food restauranty.

Popcorn je jen vrchol ledovce

"Stále je tu mýtus, že popcorn nemá skoro žádné kalorie, ale to není v žádném případě pravda. Porce popcornu v kinech jsou stále větší a větší. Kdo by si kdy představil, že rodina, která si dnes v kině koupí velký popcorn, by na něj pomalu potřebovala trakař?" komentoval situaci Tim Smith.

Popcorn však není podle Smithe jediným problémem. Párky v rohlíku, které se v některých kinech prodávají, obsahují zhruba 650 kalorií. Ani to však není vše, nachos se sýrovou omáčkou mívají 716 kalorií a velká Coca Cola 328 kalorií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám