Hlavní obsah

Vendula Svobodová vydělala pro nadaci devět miliónů za dvě hodiny

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Vendula Auš Svobodová (37) triumfuje. Za pouhé dvě hodiny se jí podařilo získat pro svoji nadaci skoro devět miliónů korun. Kapka naděje slavila desáté výročí a uspořádala galavečer Strom naděje a splněných přání.

Článek

K desátému výročí uspořádala Vendula se svým týmem druhý ročník charitativní akce Strom naděje a splněných přání. Vysílal ho Česká televize. Loni se vybralo šest miliónů korun, letos ještě o tři víc. "Jsem strašně šťastná. Takovou částku jsem nečekala. Výtěžek poputuje do osmi nemocnic," řekla Novinkám Svobodová. "Když jsme zjistili, že proti nám půjde na Nově udílení cen Anno, měla jsem trošku strach. To přiznávám," dodala Svobodová

Devět miliónů korun se vybralo díky tučným šekům od sponzorů a také DMS od televizních diváků.

Vendulu přišla podpořit také její maminka, přítomen byl i tatínek jejího muže Patrika Auše, který dorazil o berlích. "Byla jsem velmi poctěna přítomností pana premiéra Fischera, kterého si velice vážím," řekla Vendula.

Na pódiu se sešly desítky umělců. Karel Gott, Ewa Farna nebo Petr Bende ten večer účinkovali také na udílení cen Anno. Konkrétně u Karla Gotta měla Vendula velký strach, aby své vystoupení stihnul. Gott přebíral na Annu zvláštní cenu až na závěr a měl velmi krátkou dobu na přejezd. "Trošku jsem trnula hrůzou, ale všechno jsme zvládli," dodala Vendula.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám