Hlavní obsah

Tygra v zoo vyděsil živý oběd, býček ho málem nabral na rohy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchang-čou

Zoologická zahrada Jen-čcheng ve městě Čchang-čou v čínské provincii Ťiang-su zaznamenala zajímavý výjev. Ten potvrdil, že některá zvířata, ač jsou v přírodě přirozeně skvělými lovci, v zoo zcela ztratí zcela své útočné schopnosti. Své o tom ví i tamější bílý tygr, kterému předhodili mladého živého býka jako potravu. Poměr sil v kleci byl však pro ošetřovatele velmi překvapivý.

Článek

Bílý tygr nesoucí jméno Tchang-paj-chu by v divoké přírodě mladého býka běžně bez obtíží během několika momentů zneškodnil a zabil. Ne však po 15 letech strávených v zoologické zahradě. Tchang-paj-chu se pokusil na býka zaútočit, ten na něj ale namířil rohy a tygr, k pobavení všech návštěvníků zoo, ve strachu utekl. Informoval o tom deník Modern Express.

Tygr se ovšem se svou prohrou nesmířil okamžitě. Lépe se mu však nevedlo ani při druhém pokusu o zneškodnění býka, který si ho nejen udržel pryč od sebe, ale navíc ho i kousl do zadní části těla. V ten moment tygr pochopil, že není silnějším zvířetem v kleci a své útoky vzdal.

Mluvčí zoologické zahrady po experimentu přiznal, že živý býk mohl být na 15letého bílého tygra, který běžně jí nakrájené hovězí či kuřecí, trochu velké sousto.

Příště radši živé kuře

"Lovecké schopnosti našich tygrů jsou dlouho zapomenuty. Vedou tu klidný a komfortní život, mají velký dům, bazén i sportovní hřiště. Jejich schopnosti z divočiny jsou však ztraceny, což vede k degeneraci jejich imunitního systému a reproduktivní schopnosti," uvedl mluvčí zoo.

Zoologická zahrada se ale nevzdala. Příště ale nabídne Tchang-paj-chuovi, který je jediným dospělým bílým tygrem v zoo, živá kuřata a na nich začne posléze stavět a kořist zvětšovat.

Reklama

Související články

Tygři se bojí kuřat, která dostávají k obědu

Tygři v čínské rezervaci ztratili výcvikem veškeré své přirozené pudy a teď se bojí i kuřat, která jim ošetřovatelé předkládají k jídlu. Pět vzácných bílých...

Výběr článků

Načítám