Hlavní obsah

Jihokorejské ministerstvo zdravotnictví nařizuje zaměstnancům souložit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobně jako Japonsko i Jižní Korea vymírá. A tamní ministerstvo zdravotnictví se rozhodlo zvrátit trend nízké porodnosti a ve středu pošle všechny své zaměstnance k partnerům a partnerkám do postele. V sedm hodin večer místního času se zhasnou v budově úřadu všechna světla, takže ji budou muset všichni opustit.

Foto: Profimedia.cz

Dnes přijdu domů dřív, mám pracovní úkol

Článek

 Nemá to však být žádný slepý výkřik do tmy, ale ministerstvo plánuje podobné akce alespoň jednu středu v měsíci opakovat. A vyzvalo také, aby se k tomuto nápadu připojilo více úřadů, podniků a firem.

Potřeba mladé generace

Podle posledních statistik je porodnost v Jižní Koreji dokonce nižší než v sousedním Japonsku. Země se potýká s obrovskými výdaji na důchody a zdravotnictví a nedostatkem pracovních sil.

Ministerstvo zdravotnictví ze Soulu je však lukrativním zaměstnavatelem pro všechny, kdo mají více než jedno dítě. Rodičům dvou a více potomků nabízí totiž velké výhody a dárkové šeky na různé akce, dovolené a nákupy. Úřad také podporuje milostné poměry mezi kolegy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám