Hlavní obsah

Dnes se cítíme nejprovinileji za své hříchy v uplynulém roce

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Nová britská studie ukázala, že 29. prosinec je tím dnem, kdy nejvíce bilancujeme a bědujeme nad hříchy, kterých jsme se dopustili v právě končícím roce. Ať už jde o přibrané kilogramy, několik cigaret denně navíc či zanedbávání přátel, 29. prosinec je dnem, kdy se nad těmito prohřešky nejvíce zamýšlíme.

Článek

Nejvíce zpytujeme svědomí a litujeme toho, že jsme jedli tolik čokolád, pili tolik sladkých nápojů a nevyhýbali se alkoholu a cigaretám tak, jak jsme chtěli. Stejně tak si uvědomujeme, že ačkoli jsme si předsevzali, že opravíme dům či uděláme menší rekonstrukci bytu, k ničemu takovému jsme se nakonec nedostali a místo toho jsme se věnovali sladkému nicnedělání.

Celkem 2000 osob bylo dotázáno, kdy nejvíce přemýšlí nad excesy, které udělali v uplynulém roce a více než 40 procent lidí odpovědělo, že uprostřed svátků. Když to měli upřesnit, tak odpověděli, že přesně mezi vánočními svátky a oslavami nadcházejícího roku. Uvědomují si prý totiž, že v uplynulých dnech hřešili extrémně a tuší, že v blízkých dnech si ještě zahřeší znovu.

Aby toho nebylo málo, tak právě okolo tohoto data začínáme nejčastěji vymýšlet jaká předsevzetí si dáme do dalšího roku a bilancujeme, co se nám v posledních měsících opravdu nedařilo.

Trenéři s krizovým datem souhlasí

Britští odborníci na stravu tvrdí, že průměrný Angličan přibere během vánočních svátku více než 2,5 kilogramu, což dodá mnoha lidem popud přemýšlet nad sebou o něco více než jindy.

Za novou studii se postavili i osobní trenéři, kteří označili týden mezi Vánoci a Novým rokem za ten, kdy lidé nejvíce uvažují nad tím, že se sebou začnou něco dělat. Tvrdí, že kalkulace jsou správně závislé na datu, kdy člověk naposledy cvičil, blížících se novoročních předsevzetích, ztloustnutí během svátků, dlouhých večírcích, které v tomto období nechybí a hodinách času, které člověk stráví u televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám