Hlavní obsah

Kněz radil věřícím, aby kradli v obchodních domech

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

York

Anglikánský kněz v Severním Yorkshiru při nedělní mši radil věřícím, aby kradli, jestliže mají nouzi. Spíše než drobným obchodníkům by ale prý měli brát raději velkým řetězcům.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle Tima Jonese z farnosti svatých Vavřince a Hildy v Yorku nenabízí společnost lidem v nouzi jinou alternativu než zločin. Vedení anglikánské církve se brání, že nikoho ke krádeži nenabádá, policie uvedla, že kazatelova slova byla nezodpovědná.

"Má rada křesťanského kněze je krást. Nepředkládám tuto radu, protože si myslím, že krádež je dobrá nebo neškodná. Žádal bych, aby lidé neokrádali malé, rodinné obchody, ale národní obchody s vědomím, že náklady budou nakonec přeneseny na nás ostatní ve formě vyšších cen," uvedl Jones s tím, že lidé, které propustí z vězení nebo kteří se najednou ocitnou bez práce, se dočkají jen malé společenské podpory, což je podle něj katastrofální pošetilost.

"Vytváříme situace, v nichž lidé nemají jinou šanci než krást,“ uvedl.

Pro rozhlasovou stanici BBC později doplnil, že nechtěl lidi navádět ke krádežím, ale povzbudit k solidaritě s potřebnými.

Jones se proslavil už loni v květnu svým protestem proti dětským papírnickým potřebám s logem Playboye. V místním papírnictví rozházel zboží po podlaze.

Reklama

Výběr článků

Načítám