Hlavní obsah

Novozélanďanka se prohání za volantem ve svých 104 letech

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Ellen Noyová z vesnice Kaiapoi nedaleko města Christchurch je opravdovým úkazem mezi starými lidmi. Ve svých 104 letech je neskutečně aktivní a zvládá i řízení automobilu. Připouští sice, že šlape na plyn trochu silněji, než by měla, jinak ale žádné potíže nemá.

Článek

Ellen Noyová je zastáncem názoru, že nejdůležitější je zůstat mobilní. A svou životní tezi potvrdila i ve svých 104 letech, kdy si úspěšně prodloužila svůj řidičský průkaz. Ve svých 104 letech je oficiálně nejstarší řidičkou na Novém Zélandu. I ve světovém měřítku pak patří k nejstarším řidičkám na světě.

Ellen Noyová začal řídit na konci druhé světové války a pravděpodobně ještě dlouho nepřestane. Věk totiž zatím ještě nezasáhl její zrak. Pouze její sluch už není, co býval. Přesněji řečeno, je skoro hluchá.

"Možná šlapu silněji na plyn, ale to je proto, že jsem hluchá. Nikdy jsem nesnila o tom, že budu nejstarší řidičkou v zemi, ale už to tak je. Když jsem se narodila, tak byly automobily pouhým snem. V mém dětství na ulicích jednoduše nebyly. Začala jsem řídit po konci druhé světové války, ale svůj řidičský průkaz jsem získala až v roce 1965," dodala výjimečně aktivní penzistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám