Hlavní obsah

Maďarka porodila cestou v taxíku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarsko oslavuje jako hrdinu taxikáře László Suránye, který ve svém taxíku pomohl přivést na svět malou Lucii. Taxikář vezl ženu do porodnice ale na dálnici M3 musel zastavit na odpočívadle a ujmout se roli porodního asistenta. Lékaři ho po příjezdu na místo pochválili, že byl úspěšný a matka i dítě jsou v pořádku.

Článek

Žena z obce Kerepestarcsa asi 20 kilometrů východně od Budapešti cítila ráno bolesti, ale protože první dítě přivedla až po dvanácti hodinách od prvních porodních bolestí, řekla svému manželovi ať odvede do školky jejich tříletého syna a ona pojede do nemocnice taxíkem. Taxík však uvízl v dopravní zácpě a mladá žena začala rodit. Duchapřítomný taxikář zastavil na nejbližším odpočívadle a ujal se funkce porodního asistenta.

Maďarská média zveřejnila vzrušený rozhovor taxikáře a dispečinkem. „Jsem zcela bezradný, pošlete sanitku. Už je tady dítě, už je tady dítě,“ křičel do vysílačky. Na záznamu je slyšet křik ženy, která nakonec porodila dítě ve stoje na chodníku vedle taxíku. „Řekla mi, abych ji stáhl kalhoty, dal si tam ruce. Ona se mi opřela o ramena a já najednou ucítil v rukou dítě, které jsem okamžitě podal matce. Na záchranku počkala v taxíku, kde jsem je zahříval svým kabátem,“ popisoval situaci taxikář.

Muž s 30letou taxikářskou praxí zažil ještě jeden šok, když se ho čerstvá maminka po příjezdu sanitky zeptala, kolik platí za odvoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám