Hlavní obsah

Záběry Marilyn Monroe kouřící marihuanu ležely roky v podkroví

Novinky, Jakub Kynčl

Existence podomácku točeného videa Marilyn Monroe kouřící údajně cigaretu marihuany se stala světovým hitem. Barevný němý film koupil před několika dny mladý historik a režisér Keya Morgan v přepočtu za 4,7 miliónu korun od člověka, který snímek natočil. Ten si vyjma peněz přál jediné, zůstat anonymní. Potvrdil nicméně, že Monroe tehdy kouřila marihuanu.

Článek

"Měl jsem ty záběry, byly mé. Nešlo o žádný večírek, jen takové přátelské setkání, takové povyražení," uvedl člověk, který záběry natočil. Na otázky odpovídal jen pod slibem, že bude jeho jméno udrženo v anonymitě. Právě on dal spolu s kupcem Morganem svolení agentuře Reuters, aby zveřejnila minutu ze čtyřminutového snímku.

Autorská práva se budou dražit na aukčním serveru eBay během jednoho týdne a očekává se, že nabídky budou hodně vysoké. Morgan pracuje na dokumentu zabývajícím se smrtí Marilyn Monroe, která zemřela v srpnu roku 1962. O snímku se dozvěděl během svého výzkumu a po čase se mu podařilo dostat až k jeho autorovi a majiteli.

Snímek Monroe je prý jedním z mnoha, které obsahuje sbírka neznámého muže. Nedávno prodané video bylo prý poslední tři roky schované na půdě jeho domu. Marilyn Monroe se zdá na záběrech šťastná a plná života. Video vzniklo pravděpodobně v roce 1958 nebo 1959.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám