Hlavní obsah

Sedm fotek Beatles od třináctileté dívky jde do aukce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Sedm černobílých fotografií členů skupiny Beatles, které pořídila třináctiletá dívka v poslední den natáčení filmu Help! (Pomoc!), půjde v úterý do dražby.

Článek

Informovala o tom aukční síň Cameo Auctioneers, podle níž by cena za snímky doplněné podpisy hudebníků na stránce obyčejného školního sešitu mohla dosáhnout dvou až tří tisíc liber (57 000 až 86 000 Kč).

Na místo natáčení filmu vyrazila pro autogramy třináctiletá Gwyn Blanchardová společně s partou kamarádů. Po půlhodinové cestě pěšky v dešti pak chvíli všichni postávali před přívěsem, kde se Beatles připravovali. Nakonec byli nečekaně pozváni dovnitř.

"Měli jsme nachystané školní sešity a doufali jsme, že když jim je podáme... Najednou se otevřely dveře a manažer prohlásil: Pojďte si pro ně (autogramy) osobně," vzpomíná Blanchardová.

"Přede mnou seděl John Lennon. Podala jsem mu sešit jako prvnímu. On ho pak poslal Ringovi a jemu přestalo psát pero," vylíčila dál příznivkyně kapely, podle níž "všichni vtipkovali a smáli se a nejhovornější byl John".

Dopisy schovávala v krabici

O pár dní později se na místo natáčení Blanchardová vrátila. Na programu byla zrovna scéna, v níž Beatles zpívají v přítomnosti tanků. Když hudebníci mezi jednotlivými záběry odpočívali, udělala dívka pár fotek členů kapely sedících na travnaté louce. "Měla jsem jen malý černý plastový kodak. Ale byli jsme dost blízko," řekla.

Několik dalších desetiletí měla pak Blanchardová fotografie a podpisy schované v krabici, teprve nyní se je rozhodla prodat.

Reklama

Související témata:

Související články

Hollywood připravuje film o zrození Beatles

Americký producent David Permut získal práva na scénář o životě Briana Epsteina, objevitele a manažera Beatles, který zemřel ve věku 32 let na předávkování...

Výběr článků

Načítám