Hlavní obsah

Uvězněný buddhista si přál návštěvu kočky ve vězení, neuspěl

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Šestačtyřicetiletý bankovní lupič Peter König neuspěl se žádostí, aby ho mohla ve vězení navštívit jeho kočka. Na tom by asi nebylo nic tak zvláštního, kdyby se návštěvy své čtyřnohé kamarádky nedovolával kvůli své víře. Jako buddhista prý věří, že se do kočky přestěhovala duše jeho mrtvé matky.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Vězeň věří, že se do jeho kočky reinkarnovala jeho mrtvá matka. Ilustrační foto

Článek

Stížnost na základě náboženské diskriminace si podal lupič, který byl umístěn na pět let do věznice za ozbrojené krádeže v německém Werlu. Jeho žádost o návštěvu kočky Gisely věznice odmítla, a to i navzdory tomu, že si König stál za svým, že jde o reinkarnaci jeho matky.

Muž si tak podal stížnost a jako důvod, proč by měl dostat povolení, aby ho kočka mohla navštívit, uvedl: "Protože je to má zemřelá matka. Vím, že je to má matka, dívá se na mě stejně tak, jak to dělávala ona. Potřebuji jí vidět stejně tak, jako ostatní vězni potřebují své manželky a děti."

Buddhisté věří v karmický koloběh zrození a smrti, kdy se duše zemřelých mohou vrátit na svět v následujícím životě vtělené i do zvířat. Věznice však žádost založenou na reinkarnaci striktně odmítla.

"Ačkoli respektujeme náboženskou svobodu jednotlivců, tak nemáme žádný důkaz toho, že se do jeho kočky reinkarnovala jeho mrtvá matka. Z toho důvodu žádost o návštěvu zvířete zamítáme. Nebudeme však vězni bránit v tom, aby kočce napsal," znělo oficiální stanovisko vězeňského soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám