Hlavní obsah

Více než stoletý Somálec se oženil se 17letou dívkou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guriceel

Ahmed Muhamed Dore o sobě prohlašuje, že je mu 112 let. To mu skoro nikdo nevěří už jen vzhledem k tomu, že se v Somálsku lidé stále dožívají v průměru méně než 50 let. To, že je mu ale přes sto let však potvrzují i místní, kteří tvrdí, že si pamatuje i jejich prababičky, o kterých už oni sami slyšeli jen z doslechu. Nyní si Ahmed bere za svou choť 17letou dívku.

Foto: STR, Reuters

Somálským ženám bývají manželé často přiřazováni. Ilustrační foto

Článek

Dav několika stovek lidí se účastnil svatby mezi Ahmedem Muhamedem Dorem a Safiou Abdullahovou ve vesnici Guriceel v somálském regionu Galguduud. Informoval o tom britský deník Daily Telegraph.

"Dnes mi bůh pomohl realizovat můj sen," uvedl Dore, který zároveň dodal, že jeho mladičká manželka je ze stejné vesnice a že čekal, až vyroste, než se rozhodl ji požádat o ruku. 

"Nevyvíjel jsem na ni žádný tlak. Pouze jsem použil své zkušenosti, abych ji přesvědčil o mé lásce. Souhlasila s tím, že si mě vezme," uvedl Dore.

Mohl by být jejím prapraprapradědečkem

Rodina nevěsty tvrdí, že je jejich dcera s novým manželem spokojená. Pokud by byl jeho věk pravdivý, tak je o 95 let starší než ona a mohl by tak být bez potíží jejím prapraprapradědečkem.

Dore má již 18 dětí s dalšími pěti manželkami. Podle somálských historiků jde o první svatbu podobného druhu ve státu za více než století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám