Hlavní obsah

Vítěz Muže desetiletí chtěl pomoci ochrnutému Muži roku, ale krutě narazil

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O víkendu se volila nejen nová královna krásy, ale také Muž desetiletí. Vítěz Jakub Kauer (23) nabídl pomoc ochrnutému Muži roku Martinu Zachovi (25), ale tvrdě narazil. Rodiče Zacha ho odmítli.

Článek

"S přáteli z modelingové agentury Jaro managament jsme chtěli Martinovi věnovat část výdělku. Moje maminka, která pracuje jako finanční poradkyně, připravila projekt, ale rodiče Martina nám odpověděli, že o to nestojí," řekl Novinkám čerstvý Muž desetiletí, student Jakub Kauer.

Rodiče Martina z nepochopitelných důvodů odmítají jakoukoli pomoc. Řada lidí si myslela, že nestojí o publicitu. Jaké ale bylo překvapení, když jim jedna firma nabídla speciální postel pro handicapované pacienty za víc než 300 tisíc korun. Chtěli ji předat bez jakékoli přítomnosti novinářů a nic za to nežádali. I tu ale rodiče Zacha, kteří bydlí ve Vrchlabí v panelovém domě, odmítli. 

Organizátor charitativních akcí David Novotný teď doufá, že přijmou finanční pomoc z Muže desetiletí. "Martinovi předáme šerpu za bojovnost a část výtěžku bychom chtěli dát na jeho léčbu," řekl Novinkám Novotný. 

Na Muži roku porazil Kauera jen Zach

Před dvěma měsíci skončil na Muži roku 2009 Jakub Kauer na druhém místě, porazil ho jen Martin Zach. Tentokrát dosáhl na stupeň nejvyšší. Přítelkyni Jakub nemá. "Rozešli jsme se po dvouleté známosti, jsem sám," prozradil.

Také odhalil, že mu před týdnem vrátili ukradené auto. "No že bych zářil nadšením to ne. Tři měsíce zpátky mi ho ukradli a já už měl od pojišťovny dostat každým dnem peníze. Takhle mám sice zpět auto, ale dva měsíce s ním jezdil někdo cizí a bůhví, co s ním dělal. Trošku mám strach o motor," dodal pro Novinky.

O Muže desetiletí bojovalo deset finalistů z řadů vítězů z let minulých. Jakub Kauer vyhrál na celé čáře. V porotě zasedly známé tváře jako Agáta Hanychová, Uršula Kluková, Lumír Ošlovský, Lucie Váchová-Křížková a další. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám