Hlavní obsah

Aneta Langerová a další muzikanti darovali pět litrů krve

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Aneta Langerová spolu s Igorem Timkem ze skupiny No Name, Kryštofem Michalem ze Support Lesbiens a několika finalistkami soutěže miss kývli na pozvání Českého červeného kříže. Na transfuzní stanici bezplatně darovali celkem pět litrů krve. Chtěli tak rozšířit v podvědomí veřejnosti myšlenku dobrovolného dárcovství.

Článek

Aneta Langerová darovala krev poprvé, ale přiznala se, že již dříve o odběru přemýšlela: „O darování krve jsem uvažovala už delší dobu, ale až dnes jsem se k odběru skutečně vydala. Jsem ráda, že jsem zrovna měla čas a mohla jsem akci na podporu dárcovství krve svým odběrem podpořit. Ráda bych se pokusila darovat krev pravidelně.“

Igor Timko z No Name si mezi povinnostmi souvisejícími s nově vydávaným albem Best of No Name našel chvilku času a necelým půllitrem krve akci podpořil. Prvodárcem byl také Kryštof Michal, který byl mile překvapený, že odběr krve vůbec nebolí, a může tedy chodit častěji.

Missky Lucie Váchová a Eva Čerešňáková již krev darovaly vícekrát, tak se rozhodly v pravidelnosti pokračovat a pozvaly z branže i uchazečky o titul Miss Aerobik, které měly odběrovou premiéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám