Hlavní obsah

Brit se při bungee jumpingu vysmýkl z lana, pád přežil

Novinky, Jakub Kynčl
Phuket

Odvážný 21letý Angličan Rishi Bavaja si skočil v thajském letovisku Phuket pro životní zážitek, na který zcela jistě nikdy nezapomene. Popruhy okolo jeho nohou totiž selhaly a on spadl z výšky 50 metrů přímo na vodní hladinu. To, že přežil, je víceméně zázrak.

Článek

Rishi Bavaja letěl směrem k vodní hladině rychlostí 129 kilometrů za hodinu vstříc skoro jisté smrti. Sám věří, že ho před nešťastnou smrtí zachránilo to, že se před skokem pokřižoval.

Bavaja připouští, že ve chvíli, kdy mu lano z jeho nohou sklouzlo a on spadl na vodní hladinu, tak si až za chvíli začal uvědomovat, že se děje něco, co by nemělo. Prý mu teprve pod vodou začalo být jasné, že se něco pokazilo a že jeho prvotním úkolem bude dostat se na hladinu a vyhledat pomoc.

"Nedošlo mi, že je něco špatně, až do chvíle, kdy jsem narazil na vodu. Nakonec se mi prázdniny změnily v měsíční pobyt v Bangkoku," uvedl mladík, který si poležel v thajské metropoli, kde ho lékaři léčili a pomáhali mu zotavovat se z velmi nepříjemné nehody.

Matka předvídala

Mladému Britovi sice začaly selhávat plíce, ale díky rychlému zásahu lékařů skončil mimo jiná zranění "jen" s poškozenými plícemi, protrženými játry a natrženou slezinou na jednotce intenzivní péče mimo ohrožení života.

Matka Brita mu sice skok nedoporučovala, ale on ji přesvědčil s tím, že se na daném místě podle záznamu ještě nikdy nestala žádná nepříjemná nehoda. Rád by si prý někdy zážitek zopakoval, ale pouze se svolením své matky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám