Hlavní obsah

Třináctiletá Britka porazila v soutěži orání ostřílené sedláky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Desítky let v traktoru a zkušenosti nestačily nejlepším britským sedlákům v soutěži orání na třináctiletou Elly Deaconovou z Hertfordshire. Školačka dokázala za volantem věci, které jí mohli zkušení zemědělci jen závidět. Ze soutěže pořádané v tomto anglickém hrabství vzešla jako absolutní vítězka. Na její rovné a jemné brázdy neměl žádný z ostřílených farmářů.

Článek

Ostatní soutěžící přiváděl k šílenství fakt, že si Elly sedla za volant traktoru poprvé v životě jen čtyři dny před soutěží. Svým prvenstvím se přitom kvalifikovala do celonárodní britské soutěže.

„Celá ta věc se povedla naprosto fantasticky, myslím, že někteří starší muži byli šokovaní, když viděli mladou holku řídit traktor a orat pole. Ještě se to ani nezabořilo a už mi říkali, že je to proto, že mám ten ženský dotek. Možná holky víc zajímá to, aby bylo pole úhledné a upravené a jsou opatrnější než muži,“ svěřila po soutěži třináctiletá Elly z Gorhambury.

„Elly je hvězda, bylo to velmi zábavné sledovat ji, jak porazila všechny ty dospělé muže. Jsem na ni nesmírně hrdý,“ tvrdí osmačtyřicetiletý farmář a otec vítězky David Deacon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám